Strömkärrs Gård

Seminstation

 Vi är en liten familjär mottagarstation för TAI, transporterad artificiell insemination. Vi erbjuder helinackordering på lösdrift och stall för dräktiga ston med ett helkoncept från semin till fölning. Vi har ett Fåtal platser för ston utifrån Som önskar korttids- uppstallning och för dig som bara vill köra fram och tillbaka utan uppstallning. Med stor passion och kunskap arbetar Vi såklart för ett positivt dräktighetsresultat och en framgångsrik dräktighet och fölning! Vi kan fira säsong 2022 med hela 93% dräktighet!

Vi kan inseminera med sperma från hingstar som står i såväl Sverige som utlandet förutsatt att de kan skicka med tex Mats Hästtransporter eller liknande leverantör hem till dörren.

 Med begränsat antal platser för uppstallning under seminsäsongen så ber vi er alltid kontakta oss innan ni planerar komma hit  :) varmt Välkomna 

 Vi erbjuder dig med fler ston generös rabatt från 3dje stoet. Ta kontakt för mer info

 21AB050C-95F5-4494-95BF-90071D090B44

Ansvarig stationschef är Madeleine Hellman, utbildad seminassistent via SWB 

 

Ansvarig veterinär är erfarna J.A Nyberg.

 B05FFC20-44B7-47BE-8EC4-AA847CFF315C

 

När du betäcker ditt sto med transportsperma från en hingst uppstallad på annat stuteri, bör du även ta reda på vilka kostnader som tillkommer från den avsändande stationen.

 96F7C2B4-3F2D-439F-83F4-7035D7E1C1E4

 

Samtliga priser är angivna exklusive moms. 
 Seminstationens avgifter

Priser 2023
   

 Semin & Stationsavgift TAI*                                                      

6000kr
   
   
Inackordering singelsto** 

200kr/dygn                                             

   
Inackordering sto m föl**

250kr/dygn

   
 Utevistelse egen hage***  120kr/dygn
   
Ultraljud utöver de som ingår 700kr/gång                                                 
   
Hämtning på Örebro flygplats 1200kr/gång

 

Avgifter som kan tillkomma är tex. övriga veterinärundersökningar, läkemedel, behandlingar, bakteriprov, sköljning, caslick-op, hovslagare, kraftfoder osv..

 

* (inkl Veterinäravgift) Gäller per säsong för max 3 Brunster. inkl efterföljande ultraljud på ~17dygn samt 40dygn. . --Krävs fler än (3)  tillkommer ny avgift För undersökningar och insemination.  

 

** uppstallning i box på natten och egen hage dagen. Alt egen hage med vindskydd. 

 

*** Utevistelse i egen mindre hage dygnet runt med utfodring. 

3A62C149-3B10-41A0-AA28-5CF0BD5C691C
 

 Stoägarens ansvar

Sto och ev. föl lämnas på Stoägarens ansvar och risk. Seminstationen står ej ansvarig för skador eller sjukdomar som orsakas under vistelsen. Ägaren lovar såvitt denne vet att hästarna innan ankomst till seminstationen ej vistats i smittsam miljö eller själva varit sjuka de senaste 3 veckorna. Om Sto eller föl skulle behöva veterinärvård under vistelsen så godkänner ägaren att seminstationen ger den vården med kostnader som följer.

Sto som lämnas på stationen skall vara grundvaccinerad och avmaskad enligt rek.

Transport av sperma inom sverige eller från utlandet sker på stoägarens risk och seminstationen står ej för förseningar och kostnader som det för med sig.

Villkor 

stoägaren anmäler sitt sto i språngrulla och i samband med anmälan och ankomst till stationen godkänner stoägare samtliga avgifter och villkor som gäller för uppstallning, inseminering, veterinärvård, behandlingar, kontroller och alla övriga avgifter. Avgifter faktureras med 10 dagars förfallodatum. 

 

Stoets pass ska lämnas på station när stoet står uppstallad.  När ni anländer till stationen ombeds ni behålla hästen i transporten tills det är er tur. En stojournal och  Avtal för Seminering fylls i på plats.

 

 

 Branschrekommendation för seminverksamhet

 Snabba Tips

- Brunsten Stimuleras av Sol och Grönt gräs

- Se till att vinterpälsen är fälld innan 

- De flesta ston behöver fler försök innan dräktighet så påbörja i god tid på säsongen!

 

 

Varmt välkomna 

AECC9E0F-449E-4157-9619-5C05DCC8EC49